RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


 



 

 

 

 

Prima / Noutati / Invitatie mass media la atelierul de lucru "Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova(SHSM) membru al comunității europene METEOALARM"
Invitatie mass media la atelierul de lucru "Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova(SHSM) membru al comunității europene METEOALARM"
01.11.2017  
   

Reprezentanții mass media sunt invitați să participe mâine, 2 noiembrie 2017, la atelierul de  lucru "Serviciul Hidrometeorologic de  Stat din Republica  Moldova(SHSM) membru al comunității europene METEOALARM". Evenimentul va avea loc, cu începere de la ora 10.00, la  Hotelul VisPas, str. Lăpușneanu, 26 mun. Chișinău.Scopul atelierului este de a totaliza activitățile realizate în vederea aderării SHSM la comunitatea europeană meteoalarm, drepturile în calitate de membru al EUMETNET, funcționarea individuală a sistemului de alarme meteo al UE, precum și de a consolida parteneriatul dintre SHSM și Institutul Central de Meteorologie și Geodinamică (ZAMG) în vederea continuării colaborării. Menționăm, aderarea la comunitatea europeană meteoalarm a fost posibilă grațieProiectului ADA / IUNDP „Suport pentru Procesul Național de Planificare  aAdaptării  Republicii Moldova la schimbările climatice", în cadrul căruia a fostinițiat parteneriatul dintre SHSM și ZAMG cu scopul de a consolida capacitatea șifuncționarea instituțională a SHSM în conformitate cu standardele OMS. La atelier vor participa reprezentanți ai Institutului Central pentru Meteorologie șiGeodinamică din Austria (ZAMG), reprezentanți ai PNUD Moldova, precum șispecialiști în prognoza meteorologică severă și inundații.   

1 noiembrie 2017 Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin