RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 

Parteneri


 


 


 



 

 

 

 

Prima / Noutati / Elaborarea Strategiei de adaptare la schimbările climatice a sectorului sănătate
Elaborarea Strategiei de adaptare la schimbările climatice a sectorului sănătate
18.06.2015  
   

Strategie în sectorul de sănătate pentru adaptarea la schimbările climatice

În Republica Moldova va fi elaborată o Strategie în sectorul de sănătate pentru adaptarea la schimbările climatice. În acest sens, săptămîna curentă, un grup de lucru interministerial s-a întîlnit în cadrul unei şedinţe de lucru pentru a discuta proiectul documentului.

Subiect de discuţie au constituit proiectul Strategiei sectoriale de adaptare la schimbările climatice şi proiectul Planului de acţiuni în vederea adaptării sectorului la aceste schimbări.

Potrivit organizatorilor, scopul Strategiei sectoriale este de a fortifica capacităţile de adaptare a sistemului de sănătate la schimbările climatice.

„Prin elaborarea şi ulterior implementarea  Strategiei vor fi îmbunătăţite capacităţile de adaptare la schimbările climatice a întregului sistem de sănătate. Anual, în Republica Moldova schimbările climatice provoacă daune de milioane de dolari. Vor fi propuse acţiuni concrete care vor diminua impactul acestor schimbări asupra resurselor de apă, agriculturii care sunt nemijlocit legate de sănătatea umană şi de economia ţării", a menţionat Vasile Scorpan, Managerul  Oficiului Schimbarea Climei.

La şedinţă au participat Svetlana Cotelea, viceministru al Sănătăţii, Jarno Habicht, şef al Organizaţiei Sănătate, Bettina Menne, Managerul Proiectului Schimbările Climatice şi Sănătate, reprezentanţi ai Biroului Regional pentru Europa al OM, precum şi reprezentanţii ministerelor de resort.

Întrunirea grupului de lucru a fost organizată cu suportul Proiectului ADA/PNUD „Suport pentru Procesul Naţional de Planificare a Adaptării Republicii Moldova la SchimbărileClimatice". 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin